Homenatge a Moonbean

Imagineu-vos que vostè fos el següent personatge d’un llibre o d’una pel.licula:

Neix en un tumultuós ambient amb el seus pares. Sa mare acaba de fer els divuit anys, canvis constants de domicili, els seus pares es separan quan vosté té tan sols un any.
La seva carrera d’actriu comença amb 9 anys en una sèrie de televisió. Continua estudiant mentre estudia i treballa en teatre.
Amb quinze anys se’n va a viure sola a la capital del seu país. En aquest moment fa dos papers més al cinema, un d’ells de protagonista. Als setze anys deixa els estudis per protagonitzar la pel.licula que li donarà el premi a la millor actriu del seu país.

Els següents quatre anys surt a revistes, fa presentacions i protagonitza altres 6 pel.lícules i/o series de televisió, incloent una pel.licula aclamada internacionalment.

De cop i volta, quan es a dalt de tot, deixa d’actuar i torna a l’escola secundària en clases per a adults. Se'ls treu amb nota. Expert en programació informàtica entre altres habilitats i s’inscriu a la universitat.
Es qualifica com a metge, especialitzat en pediatria. Durant aquest temps ha estat actiu en cercles polítics  i feministes radicals, a més s’ha casat i ha tingut 3 fills.

I tot aixó abans de fer 30 anys! Ho troba creíble?

Això no es ciencia-ficció, es la veritable vida de Rebecka Månstråle (Moonbeam) Liljeberg, nascuda el 13 de maig de 1981 (de vegades anomenada Rebecca Liljeberg).
Si vostè viu fora de Suècia, possiblement no sàpiga qui es “Rebecka Liljeberg”, peró a Suècia es considerada un tresor nacional.

Aquestes paraules son un homenatge a ella.

Suposo que tots nosaltres tenim l’esperança de dur una vida feliç i plena. Tanmateix, crec que tots nosaltres en algun cop creiem que els nostres resultats están a l’alçada de les nostres fites.
Rebecka es un bon exemple del que tan sols es pot aconseguir quan posem la nostre ment en el que volem. Sense contactes familiars al món del cinema, la determinació que va aprendre de sa mare.
El seu talent natural engruixit per la força de voluntat.
No tots nosaltres podem disposar de les mateixes oportunitats per demostra-nos a nosaltres mateixos a la vida.
Encoratja també que reconegui la seva bona sort. La seva vida es per la seua familia, y en la seva feina per als mes vulnerables de la societat, ajudar a curar els nens malalts.

Mai ha negat tornar a actuar en el futur, peró es poc probable. Seria trist, peró s’entendria, si no arriben a veure el seu talent el farien servir pel mon del entreteniment. Les históries de nens actors i el seu desgast ja està molt estès. Rebecka va escollir un moviment totalment tallar.
Des de el mes alt/breu de la seua carrera meteòrica en el cinema, ens ha deixat un llegat durader de rendiment.
 

El seu raig de lluna continua lluent sobre nosaltres.

Rebecca Liljeberg, actriu, ara coneguda cada cop més com Dra. Rebecka Liljeberg.
(Font: http://www.thelocal.se/blogs/zalarusse/?p=425)




Any 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada